Dierenkliniek De BeestenhoekAlgemene zorg

Algemene zorg

Om voldoende tijd en aandacht te geven aan elke patiënt, werken wij op beide vestigingen uitsluitend op afspraak. Zowel in Bergschenhoek als in Bleiswijk hebben wij een ruime wachtkamer en twee afzonderlijke, volwaardige spreekkamers, waar de consulten plaatsvinden.

Waar is een consult voor nodig?

Een consult kan nodig zijn voor verschillende redenen.

Gezondheidscheck

Gezonde dieren houden we ook graag gezond en daarom is ons advies om minimaal één keer per jaar op consult te komen met uw hond, kat, konijn en/of knaagdier. Tijdens dit consult wordt uw huisdier algemeen lichamelijk onderzocht om de algehele gezondheid te beoordelen en eventuele aandoeningen tijdig op te sporen. Tevens kunnen tijdens dit jaarlijkse consult de benodigde vaccinaties gegeven worden.

Gezondheidsklachten

Ook kan een consult nodig zijn als er zorgen ontstaan over de gezondheid van uw huisdier. De dierenarts zal dan een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren, waarbij uw huisdier van ‘kop tot staart’ wordt nagekeken. Als eigenaar bent u hierin ook zeer belangrijk, want buiten het lichamelijk onderzoek van uw huisdier zijn uw verhaal en bevindingen essentieel. Na het lichamelijk onderzoek van uw huisdier en het gesprek met u als eigenaar zullen we de bevindingen doornemen en de vervolgstappen bespreken en/of een behandeling starten. Soms is een vervolgconsult nodig voor uitgebreider aanvullend onderzoek.

Andere redenen

Andere redenen voor een consult kunnen zijn een spoedconsult (waarbij uw huisdier z.s.m. gezien moet worden), een controleconsult (bv. voor opvolging van een lopende behandeling), een pre-anesthetisch consult (voor een laatste check voorafgaand aan een narcose), een opnameconsult (wanneer uw huisdier in onze opname verblijft) of een consult voor een second opinion (wanneer u een tweede advies over een eerder gestelde diagnose en/of behandeling wenst).

Mocht u twijfelen of een afspraak voor een consult nodig is, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.