Dierenkliniek De BeestenhoekParaveterinair consult

Paraveterinair consult

Om te beginnen, wat is een paraveterinair? Veel mensen kennen de assistent, zoals een tandartsassistent, huisartsassistent en dus ook de dierenartsassistent. Een paraveterinair is ‘meer’ dan een dierenartsassistent. Een paraveterinair heeft een opleiding gevolgd, waardoor deze medisch gezien meer bevoegdheid en meer verantwoordelijkheden heeft. Binnen Dierenkliniek De Beestenhoek is iedere ‘assistent’ een gediplomeerd paraveterinair.

Wat is een paraveterinair consult?

Een paraveterinair consult is een afspraak die wordt uitgevoerd door een ervaren en gediplomeerd paraveterinair. Paraveterinairen voeren een breed scala aan taken uit om de algehele gezondheid en het welzijn van uw huisdier te ondersteunen.

Waar kunt u een afspraak voor maken bij de paraveterinair?

  • Nagels knippen: Het knippen van nagels is belangrijk om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken voor uw huisdier. Onze paraveterinair kan dit veilig en kundig voor uw huisdier doen.
  • Wondcontroles en hechtingen verwijderen: Onze paraveterinair kan wondcontroles uitvoeren om de genezing te controleren en indien nodig hechtingen verwijderen na een chirurgische ingreep.
  • Gewichtsbegeleiding: Een gezond gewicht is belangrijk voor de algehele gezondheid van uw huisdier. Onze hierin gespecialiseerde paraveterinairen kunnen u adviseren en begeleiden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht voor uw huisdier.
  • Anaalklieren legen: Sommige huisdieren hebben hulp nodig bij het legen van hun anaalklieren om verstoppingen of infecties te voorkomen. Onze paraveterinair kan deze procedure op een zorgvuldige en professionele manier uitvoeren.
  • Diabetesconsult: Voor huisdieren met diabetes is regelmatige controle en begeleiding essentieel. Onze hierin gespecialiseerde paraveterinairen kunnen helpen bij het monitoren van de diabetes van uw huisdier door middel van het meten van bloedsuikerspiegels en aan de hand daarvan advies te geven over dieet en/of medicatie.
  • Bloeddrukmeting: Vaak begint een eerste bloeddrukmeting bij de dierenarts, maar in sommige gevallen is het nodig om regelmatig een controle uit te voeren. Onze paraveterinair kan dit doen op het spreekuur. Voor een bloeddrukmeting is het fijn een ‘rustige’ plek en een rustig moment te hebben om deze meting te doen.
  • Maandelijkse of terugkerende injecties: Voor het toedienen van injecties is het ook mogelijk om bij onze paraveterinair langs te komen. Er zal een check plaatsvinden en de injectie zal worden toegediend. Dit kan gaan om antibiotica, maar ook om een Librela of Solensia injectie.
  • Huisdieren ZorgPlan check: Als onderdeel van ons Huisdieren ZorgPlan kan onze paraveterinair regelmatige controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw huisdier alle nodige preventieve zorg ontvangt, om uw huisdier algeheel na te kijken en om eventuele vragen te beantwoorden.
  • Junioren consult: In 2024 zullen wij ook van start gaan met een juniorenconsult voor honden van ongeveer zes maanden oud. Hierover volgt binnenkort meer informatie.