Dierenkliniek De BeestenhoekEchografie

Echografie

Op beide locaties hebben we de mogelijkheid tot het uitvoeren van echografie. Een echografie kan worden uitgevoerd om verschillende redenen, zoals het onderzoeken van de buikorganen, het opsporen van tumoren, het beoordelen van de gezondheid van het hart of het controleren op zwangerschap bij uw huisdier.

Wat is een echografie?

Een echografie is een diagnostische procedure die gebruikmaakt van geluidsgolven om gedetailleerde beelden weer te geven van de interne organen van uw huisdier, zonder belasting voor het dier.

In de meeste gevallen is er geen speciale voorbereiding nodig voor uw huisdier voorafgaand aan de echografie. Afhankelijk van het specifieke onderzoek kan het zijn dat we vragen om uw huisdier voor de afspraak niet te laten eten of te laten plassen.

Het echografieproces

Tijdens de echografie zal uw huisdier comfortabel worden gepositioneerd, meestal liggend op een zacht, speciaal voor echografie ontwikkeld kussen. De vacht wordt plaatselijk geschoren en om de geluidsgolven goed te geleiden, wordt een gel aangebracht op het gebied dat wordt onderzocht. Vervolgens beweegt de dierenarts met een probe over het gebied om beelden te verkrijgen en vast te leggen.

Na de echografie

Na de echografie zal de dierenarts de verkregen beelden beoordelen. Indien nodig kan vervolgonderzoek en/of verdere behandeling worden aanbevolen op basis van de bevindingen van de echografie.

Buiten onze eigen dierenartsen die echo’s kunnen maken, komt Anna Polderman van DierenEchoService elke week ook bij ons op de praktijk voor het maken van meer specialistische echo’s (van o.a. hart en buik).