Dierenkliniek De BeestenhoekLaparoscopie

Laparoscopie

Sinds 2015 bieden wij een laparoscopische sterilisatie aan als een efficiënt en minder invasief alternatief voor het steriliseren van uw hond. Eigenlijk is het een castratie, maar deze ingreep bij de teef wordt vaak in de volksmond een sterilisatie genoemd.

Wat is een laparoscopische sterilisatie?

Laparoscopische sterilisatie is een geavanceerde chirurgische techniek die wordt uitgevoerd met behulp van kleine incisies en een camera-geleide benadering.

Voordelen van laparoscopie

  • Minder invasief: Door de kleine incisies veroorzaakt de laparoscopische sterilisatie minder trauma en ongemak voor uw hond in vergelijking met de reguliere methode.
  • Sneller herstel: Door de kleinere incisies ervaren honden (en hun baasjes) over het algemeen een sneller herstelproces.
  • Minder pijn: De precisie en de werkwijze van de laparoscopische chirurgie resulteert vaak in minder ongemak en minder pijn tijdens en na de operatie voor uw hond.
  • Verbeterde visualisatie: De camera-geleide benadering biedt onze dierenartsen een duidelijk zicht in de buik, waardoor nauwkeurigheid en veiligheid worden verhoogd.

Nadelen van laparoscopie

  • Indien onverwacht ernstige afwijkingen aan de baarmoeder gevonden worden, is het mogelijk dat de laparoscopische sterilisatie niet doorgezet kan worden. In dit geval kan de operatie voortgezet worden op de reguliere methode.
  • De laparoscopische sterilisatie voeren wij niet uit bij honden die minder wegen dan +/- 7 kg.