Dierenkliniek De BeestenhoekGastroscopie

Gastroscopie

Wij zijn verheugd te kunnen vertellen dat we in 2024 starten met het aanbieden van gastroscopie voor onze patiënten. Gastroscopie is een geavanceerde diagnostische methode die ons in staat stelt de gezondheid van het maag-darmkanaal van uw hond of kat met een camera te bekijken en hierna gericht onderzoek en/of behandeling te bieden.

Wat is Gastroscopie?

Gastroscopie is een niet-invasieve procedure waarbij een flexibele endoscoop wordt gebruikt om de binnenkant van het maag-darmkanaal van uw hond of kat te onderzoeken, terwijl het dier onder sedatie is. Met behulp van deze mooie technologie en de deskundigheid van de dierenarts kunnen we de slokdarm, maag en deel van de dunne darm in detail bekijken.

Waarom Gastroscopie?

  1. Nauwkeurige diagnose: Gastroscopie stelt onze dierenartsen in staat om nauwkeurige diagnoses te kunnen stellen van aandoeningen zoals gastritis, maagzweren, vreemde voorwerpen en andere gastro-intestinale problemen.
  2. Minimale invasie: In tegenstelling tot sommige andere diagnostische procedures, is gastroscopie minimaal invasief en vereist het geen chirurgische incisies. Het resultaat hiervan is minder ongemak en een sneller herstel voor uw hond of kat.
  3. Gerichte behandeling: Met een duidelijk beeld van de aandoening kunnen we gerichte behandelingen voorschrijven die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw hond of kat.